Actualitate

Inspectorii Serviciului Situații Excepționale continuă verificările în localurile de agrement

În urma raziilor de noapte, în 5 localuri au fost depistate nerespectări ale normelor antiincendiare, iar în altele 5 nu au fost găsite încălcări. Printre normele nerespectate, s-au numărat lipsa stingătoarelor, utilaj electric defect, căi de evacuare blocate sau lipsa acestora, dar și materiale combustibile prezente în interiorul încăperilor.

Mai mult, resonsabilii cluburilor nu cunosc acțiunile în caz de situații excepționale, pe care ar trebui să le întreprindă atît ei, cît și vizitatorii. Ulterior, administratorilor localurilor depistate cu încălcări le-au fost aplicate amenzi administrative și au fost preveniți să înlăture încălcările antiincendiare, pentru securitatea persoanelor.

Pompierii cer şi modificarea Regulamentului privind securitatea antiincendiară. Astfel, în scurt timp vor înainta o solicitare către Guvern să revină la legea abrogată în 2006. Aceasta oferă atribuţii suplimentare Serviciului Protecţiei Civile, cum ar fi emiterea autorizaţiilor finale, dar şi sistatea acestora în cazul în care vor fi depistate nereguli ce pun în pericol viaţa oamenilor. Totodată, aceeaşi lege va obliga managerii localurilor de agrement să doteze încăperile cu sisteme suplimentare de evacuare a fumului.

„Localurile care sunt amplasate în demisol şi subsol obligatoriu trebuie să fie asigurate cu sisteme automate de evacuare a fumului. Distanţa de la locul cel mai îndepărtat din încăpere, într-o încăpere separată, trebuie să fie nu mai mare de 30 de metri”, a menţionat Anatolii Viniciuc, şef-adjunct, Situaţii Excepţionale.

Pe parcursul a două săptămâni, pompierii urmează să verifice 350 de localuri din toată ţara.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *