ActualitateExterne

Instituția prezidențială de la Chișinău a publicat lista cadourilor protocolare primite de Maia Sandu în trimestrul patru al anului 2023

Instituția prezidențială de la Chișinău a publicat lista cadourilor protocolare primite de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în trimestrul patru al anului 2023, perioada octombrie-decembrie.

În listă se regăsesc farfurii decorative, o vază din cristal, cărți, dar și o pereche de cercei din argint, oferite de președintele Portugaliei, transmite tv8.md.

Astfel potrivit listei publicate de instituția prezidențială, cel mai scump cadou, în valoare de 26.020 lei, este o vază din cristal fără plumb, suflată și gravată manual, poleită cu aur 24K, tăiată în șase muchii. Acest cadou a fost oferit de președintele Republicii Cehe, Petr Pavel, în cadrul unei vizite oficiale a șefei statului în Cehia.

De asemenea, președintele Confederației Elvețiene i-a dăruit președintei Maia Sandu o cutie mecanică muzicală de lux, exclusivă, dotată cu melodia clasică „The Four Seasons”. Cadoul a fost oferit în cadrul unei vizite oficiale a președintei în Elveția, iar valoarea lui de piață este de 13.200 de lei, potrivit Președinției.

La fel, în cadrul unei vizite oficiale în Portugalia, președintele Marcelo Rebelo de Sousa i-a oferit Maiei Sandu o pereche de cercei poleiți cu aur alb, dar și două vaze decorative identice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *