Social

Instituția Publică Agenția Informațională de Stat „Moldpres” are un nou director. Cine este Petru Beregoi

Vineri, 9 ianuarie, jurnalistul Petru Beregoi a fost numit în funcția de director al Instituției Publice Agenția Informațională de Stat „Moldpres”, transmite MOLDPRES.

Noul director a fost prezentat colectivului de către Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan. Petru Beregoi și-a desfășurat anterior activitatea în Departamentul „Știri” de la „Moldpres”. Ulterior, acesta a activat la o instituție media privată.

Funcția de director general al IP AIS Moldpres a rămas vacantă pe 24 mai 2022, după expirarea mandatului fostului director Andrei Volentir. Până în prezent, interimatul funcției a fost asigurat de către directorul adjunct al instituției, Viorel Buzdugan.

Agenția „Moldpres” are misiunea de a asigura producerea și difuzarea informației, publicarea și editarea actelor oficiale, informarea opiniei publice din țară și de peste hotare asupra politicii de stat și activității curente a autorităților publice din R. Moldova, prestarea serviciilor editoriale, poligrafice și de publicitate, producerea și comercializarea materialelor foto și video. Subordonată la etapa inițială Parlamentului, Agenția trece în 1994 în gestiunea Guvernului și devine singurul editor autorizat al „Monitorului Oficial al Republicii Moldova”.

În decursul activității au survenit unele modificări structurale, care au avut drept scop declarat ”eficientizarea activității manageriale și transformarea „Moldpres” într-o structură mass-media modernă, cu trei direcții principale de activitate: difuzarea informațiilor de larg interes public, cronica foto și editarea „Monitorului Oficial”.

Pe parcursul anilor, instituția a fost condusă de Dumitru Țâra, Boris Marian, Mihail Belous, Ion Corețchi, Valeriu Reniță, Vlad Darie și Andrei Volentir. În iulie 2001, „Moldpres” a trecut în subordinea Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *