Actualitate

Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești

Analiștii militari și experții în securitate au analizat mai multe imagini realizate din satelit în ultimele zile în zona Insulei Șerpilor.

Fotografiile indică o intensificare fără precedent a activităților armatei ruse, de la începutul invaziei Ucrainei până în prezent.

„Imaginile arată mai multe nave în apropiere, dar acum par să fie cel puțin 10 vehicule și pe insulă”, arată Tim Ehrhart, expert în cibersecuritate, într-o postare pe Twitter.

Un alt expert militar a analizat imagini comparativ, una realizată pe 14 mai, iar cea de-a doua pe 24 mai. Mai mulți comentatori constată că una dintre clădirile din centrul insulei a suferit avarii majore, cel mai probabil datorate bombardamentelor ucrainene.

O altă analiză la subiect a reușit să identifice toate cele șapte nave rusești masate în jurul Insulei Șerpilor.

Image

Mai mulți comentatori se întreabă care va fi reacția Ucrainei, în contextul încăpățânării Rusiei de a ocupa insula.

Unii dintre ei sunt de părere că Ucraina ar trebui să încerce să lovească țintele militare cu rafale de rachete lansate de la sol, în condițiile în care distanța până la cel mai apropiat punct terestru al țării atacate de Rusia este de aproximativ 30 de kilometri.

„Prea puține unități de artilerie cu rază lungă. Acestea se află acum în cele mai fierbinți puncte din est”, spune un alt comentator.

Insula Șerpilor este considerată de mulți analiști militari cel mai important punct al războiului din Ucraina, în acest moment.

Cine deține peticul de pământ poate controla totul pe o distanță de sute de kilometri atât terestru, cât și maritim.

Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *