CSI / RusiaInternațional

Întâlnirea de la Vostocini s-a încheiat după o oră. Kremlinul spune că Kim şi Putin nu vor semna documente, dar vor discuta despre ”domenii sensibile, precum interacţiunea militară”

Discuţiile dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au încheiat miercuri, după mai bine de o oră, potrivit televiziunii de stat Rossia-1, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nu există planuri ca preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un să semneze documente după  întâlnirea lor de miercuri de la centrul spaţial rusesc Vostocini, potrivit presei de stat.

Cei doi președinți s-au întâlnit şi au purtat discuţii cu uşile închise timp de mai bine de o oră la Cosmodromul Vostocini, centrul rusesc de lansare a rachetelor spaţiale din regiunea Amur, în Extremul Orient rus.

Când a fost întrebat despre informaţiile care circulă în legătură cu presupuse discuţii despre arme între cei doi lideri, Peskov a declarat că ”întreaga gamă de relaţii (dintre cele două ţări) implică dialog şi interacţiune în domenii sensibile, cum ar fi interacţiunea militară”, potrivit postului de stat Rossia-1.

”Toate celelalte probleme privesc doar cele două ţări suverane ale noastre”, a adăugat el. ”Şi ele nu ar trebui să fie un subiect de preocupare pentru niciun stat terţ. Cooperarea noastră se desfăşoară în beneficiul popoarelor din cele două ţări, dar nu este împotriva nimănui”, a conchis Peskov.

”Coreea de Nord este vecinul nostru apropiat. Şi, în ciuda oricăror comentarii din exterior, vom construi relaţii cu vecinii noştri într-un mod care să fie benefic pentru noi şi pentru vecinii noştri”, a conchis reprezentantul Kremlinului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *