UE / Nato

Întâlniri cu şeful APCE: Moldova vrea să treacă la etapa post-monitorizare

Potrivit serviciilor de presă ale Guvernului şi Parlamentului, liderii moldoveni au discutat despre situaţia politică din ţară, reuşitele economice înregistrate, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, dar şi despre necesitatea încheierii perioadei de monitorizare a statului moldovenesc de către Consiliul Europei şi trecerea la etapa post-monitorizare.

Marian Lupu a declarat că, în vederea trecerii la etapa post-monitorizare, guvernarea îşi propune un program ambiţios de reforme eficiente pe plan naţional în domeniile independenţei justiţiei, autonomiei locale, mass-media etc.  Iar premierul Vlad Filat a dat asigurări că în 2011 creşterea economică a RM se va menţine. „Noi ne dorim ca aceasta să fie resimţită de cetăţenii ţării. Din acest considerent, protecţia socială a cetăţenilor este o prioritate pentru Guvern”, a declarat prim-ministrul. 

Mevlut Çavuşoğlu a remarcat succesele înregistrate de ţara noastră pe plan intern şi extern, exprimând convingerea că alianţa de guvernare va găsi soluţii pentru depăşirea problemelor din ţară. 

Aceasta este prima vizită a oficialului european la Chişinău din momentul reconfirmării sale în funcţia de preşedinte al APCE, în ianuarie curent şi a doua pe care o efectuează în capitala RM.

După Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *