Eveniment

„Întâlnirile TVR MOLDOVA” vă invită să îl cunoașteți pe Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu

Cea de-a treia ediție a proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, care va avea loc marți, 28 martie, ora 18:00 la Teatrul Național Satiricus.

Constantin Chiriac a fost vicepreședinte al „Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“ în perioada 2004 – 2007, iar din 2010 membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În 2013 a primit titlul de Ambasador Onorific al Turismului Românesc din partea doamnei ministru Maria Grapini. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numară „Moromeţii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia Silviu Purcărete).

Recitalul susţinut de Constantin Chiriac are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, William Shakespeare, R. M. Rilke şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul. Intitulat „Metanie ţie, Părinte!“, acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire.

Recitalul „Domnule şi frate Eminescu“ este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă şi porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile, la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau (+373) 69368274.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalitățile de referință ale culturii spațiului românesc vor veni în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuţii de suflet în scena Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”. Renumitele actrițe Maia Morgenstern și Stela Popescu au fost invitatele primelor două ediții ale proiectului ”Întâlnirile TVR MOLDOVA”.

Mai multe detalii despre eveniment vedeți pe www.tvrmoldova.md și pe pagina de Facebook „Întâlnirile TVR Moldova” cu Constantin Chiriac.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *