Femeia

Întâmpină luna aprilie cu 7 activități dinamice

Iubește-te… pentru că meriți! Pentru a avea o viață frumoasă, nu trebuie să faci cine știe ce. Secretul nu constă nici într-o carieră de invidiat, nici într-un cont cu multe zerouri și nici într-un dulap plin cu haine de firmă. Nu trebuie decât să te iubești pe tine însăți și să ai grijă să-ți reamintești acest lucru în fiecare zi.

Alungă invidia din viața ta. Mulți dintre oamenii nefericiți au ajuns așa pentru că se compară continuu cu cei din jurul lor și astfel se întristează, crezând că sunt mai prejos. În consecință, încetează să-ți mai oglindești defectele în persoana altora, indiferent cine sunt ei, ci amintește-ți de lista cu atributele personale de care ești mândră.

Iartă și treci peste. Data viitoare când cineva te jignește sau vorbește urât cu tine pe nemeritate, întoarce spatele și pleacă fără un cuvânt. De asemenea, treci peste incident și nu ține ranchiună. Studiile au arătat că iertarea determină o tensiune arterială scăzută și o inimă sănătoasă. Simplul fapt că te-ai poziționat deasupra situației și a răutății celor din jur te va face să te simți mai puternică.

Ai grijă de cei din jurul tău. Psihologii consideră că fericirea aparține mai ales celor care dăruiesc, nu celor care primesc. Așadar, nu asculta de îndemnurile conform cărora ar fi bine ca întreaga ta existența să graviteze în jurul propriei persoane. Adevărul demonstrat științific în nenumărate rânduri este că, de fapt, fericirea poate fi obținută dacă avem grijă ca și cei din jurul nostru să fie mai fericiți.

E dimineață? Muzica, vă rog! Muzica dinamică ne face să ne simțim în al nouălea cer, pentru că activează o parte a creierului responsabilă de fericire și hormonii care o determină, adică endorfinele. Lasă muzica clasică pentru seară, când ai nevoie să te relaxezi, și ascultă numai melodii care te fac să dansezi și să cânți. O scurtă sesiune matinală de dans îți va asigura buna dispoziție pe durata întregii zile.

Pune-te în mișcare. Ca și muzica, mișcarea are rolul de a-ți pune zâmbetul pe buze într-un mod aparent inexplicabil. Ceea ce se întâmplă, de fapt, e că mărește producția de endorfine și oxigenează sângele – de aceea te simți atât de proaspătă după o plimbare prin aer liber.

Zâmbește. Nimic mai mult. Efectiv, când te simți la pământ sau nu ai chef de nimic, zâmbește. Creierul este setat ca atunci când zâmbești să elibereze endorfine, „topind” stresul și anxietatea.

Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *