Frumusețe

Întâmpină primăvara cu un ten nou şi cu buze senzaţionale

O coafură nouă, de ce nu o nouă culoare mult mai îndrăzneaţă?, schimbarea machiajului sau a culorii lacului de unghii sunt doar câteva dintre ideile care străbat şi chinuiesc mintea femeilor în pragul primăverii. O schimbare, fie ea cât de mică, se impune în fiecare primăvară. Pentru ca efectul să fie într-adevăr vizibil trebuie să recurgem, în primul rând, la mici trucuri de revigorare a tenului şi a buzelor. Fie că ne place sau nu, trebuie să recunoaştem că prima impresie pe care o lăsăm contează foarte mult. Şi cum primul impact vizual este cel al feţei, trebuie mereu să avem grijă ca tenul să fie impecabil, machiajul cât mai bine realizat, iar zâmbetul mereu la îndemână.

Dacă frigul şi-a lăsat cât de cât amprenta pe tenul tău trebuie să dai fuga la un salon de cosmetică pentru un tratament, sau să te pui pe treabă acasă. Trebuie doar să încerci să îţi hidratezi tenul şi să îl cureţi puţin. Încearcă să faci băi de aburi, cu ceai de muşeţel, măcar de două ori pe săptămână. Aplică pe ten măşti hidratante, în cazul în care pielea este puţin aspră şi renunţă la soluţiile de faţă care conţin alcool. Foloseşte măştile abrazive pentru a-ţi exfolia tenul şi pentru a-i reda catifelarea. Chiar dacă au fost acoperite de ruj sau de balsam toată iarna, şi buzele au nevoie de puţină revigorare. Pentru a arăta ca noi şi a fi pregătite doar pentru stratul fin de luciu de buze pe care îl vei aplica în zilele însorite nu trebuie decât să le supui unui tratament destul de gingaş.

Exfolierea

Exfolierea îndepărtează pielea moartă de la suprafaţa buzelor şi le lasă moi şi catifelate. Pe de altă parte, stimulează circulaţia sanguină, ceea ce face ca buzele să fie mai pline şi să aibă un aspect natural. Pentru aceasta trebuie să aplici pe buze un balsam intens hidratant. Stai cu buzele acoperite timp de zece minute, apoi foloseşte un burete mai aspru sau o periuţă moale pentru a masa buzele. Aşa vei îndepărta stratul de piele uscatĂ, iar buzele vor fi moi.

Stimulează colagenul

Aplică de cel puţin două ori pe zi un tratament pentru buze care conţine ingrediente ce stimulează producţia de colagen. Vitaminele A, C şi E sunt esenţiale pentru buzele tale, dar şi acidul hialuronic, care este un puternic hidratant şi oferă buzelor volum din interior.

Ajută circulaţia

Foloseşte glossurile de buze care au un ingredient precum scorţişoara, menta sau piperul negru. Nu sunt deloc periculoase pentru buzele tale, chiar dacă îţi oferă o senzaţie de uşoară usturime. Ingredientele iritante umflă pielea buzelor şi le fac să pară mai pline prin stimularea circulaţiei sangvine.

Culoarea care ajută

Primăvara alege rujurile şi glossurile în nuanţe deschise. Faţa ţi se va lumina, iar buzele vor părea mai pline.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *