Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata
Ingrediente:
250 g ciocolată neagră
3 ouă
100 g zahăr pudră
60 g făină
o linguriţă praf de copt
80 g unt
50 g făină de migdale
o lingură fructe din vişinată
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
100 ml frişca lichidă
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul până la albire, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi untul topit, făina de migdale, ciocolata topită şi fructele bine scurse.
Se toarnă aluatul în forma de copt unsă şi se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru glazură se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi apoi se toarnă peste checul răcit.
După preferinţe, checul poate fi ornat cu frişcă sau servit cu îngheţată, recomandă exquis.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!