Direcţia EuropaPolitică

Integrarea în pericol? Guvernul PAS a îndeplinit doar 50% din condițiile impuse de UE pentru ca R. Moldova să obțină statutul de țară candidat

Jumătate din cele 35 de acțiuni prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană nu au fost realizate de guvernarea PAS – Maia Sandu.

Cifra a fost făcută public de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc.

Odată cu obținerea statului de țară candidată la aderare, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova realizarea a 9 condiționalități de bază.

Este vorba despre reforma justiției, remedierea deficiențelor în legislația electorală, combaterea corupției, deoligarhizarea, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor, îmbunătățirea serviciilor publice, reforma administrației publice, implicarea societății civile în procesele decizionale, consolidarea capacității administrației publice și protecția drepturilor omului și combaterea violenței de gen.

Oficialul de la Ministerul de Externe spune că doar 50 % din planul de acțiuni privind realizarea acestor condiționalități este implementat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *