Moldova

Integrarea RM în UE promovată în Parlamentul European

AIE își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor europene, inerente aspirațiilor de integrare europeană a R. Moldova”, a declarat președintele Parlamentului R. Moldova, Marian Lupu în cadrul unui discurs ținut la Bruxelles, în fața deputaților europeni. 

Alocuțiunea a avut loc după semnarea unui Acord de cooperare între Grupul Alianței Progresive a Socialiștilor și Democraților (APSD) în Parlamentul European și Partidul Democrat din Moldova (PDM), care presupune conjugarea eforturilor în suportul aspirațiilor de integrare europeană a R. Moldova.

Acordul de cooperare stipulează promovarea în Parlamentul European de către Grupul APSD a moțiunilor, rezoluțiilor și declarațiilor în scopul sprijinirii aspirațiilor Moldovei pe calea sa de integrare europeană, cât și sprijinirea Partidului Democrat din Moldova în promovarea integrării europene și a valorilor social-democrate.

Președintele Grupul APSD în Parlamentul European, Hannes Swoboda, a menționat că R. Moldova este un stat european și că grupul politic pe care îl reprezintă, al doilea ca pondere în Parlamentul European, va colabora activ cu PDM pentru promovarea aspirațiilor de integrare europeană a țării noastre.

Iar președintele Parlamentului R. Moldova, liderul PDM, Marian Lupu a menționat că semnarea acestui Acord este un eveniment cu titlu de pionierat în politica moldovenească, iar cooperarea dintre PDM și Grupul APSD în Parlamentul European vine atât în suportul eforturilor de integrare europeană a Moldovei, cât și în suportul năzuințelor cetățenilor moldoveni către o viață mai bună.

După semnarea Acordului, Marian Lupu a avut o alocuțiune în fața deputaților europeni. În intervenția sa, președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *