Actualitate

Interdicția de a părăsi țara pentru Igor Dodon prelungită cu 60 de zile – Procurorii tem că fostul președinte al R. Moldova ar putea fugi în Rusia

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se află sub interdicție de a părăsi țara, după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a prelungit acest lucru cu 60 de zile. Această decizie a fost luată după ce procurorii au solicitat acest lucru, argumentând că există suspiciuni rezonabile că Dodon ar putea să se ascundă în Rusia, unde are legături.

Procurorul Petru Iarmaliuc a declarat că există aceste suspiciuni, deoarece alți suspecți se ascund pe teritoriul Rusiei. Avocații lui Dodon au argumentat că acesta a fost prezent la toate ședințele și a părăsit clădirea Curții Supreme doar cu permisiunea judecătorilor. Ei susțin că cererea procurorilor este neîntemeiată.

Igor Dodon este învinuit într-un dosar penal pentru acuzații de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Acuzațiile au venit după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc. Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că Dodon a fost învinuit și într-un alt dosar pentru infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Procurorii au prezentat argumente solide pentru a justifica necesitatea prelungirii interdicției de a părăsi țara pentru Igor Dodon, inclusiv legăturile sale puternice cu Rusia și faptul că alți suspecți se află ascunși pe teritoriul acestei țări. Avocații lui Dodon au susținut că cererea procurorilor este neîntemeiată și că fostul președinte a fost prezent la toate ședințele și nu a părăsit clădirea Curții Supreme decât cu permisiunea judecătorilor.

Igor Dodon este învinuit într-un dosar penal de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Acest dosar a fost deschis după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc. Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar, în care este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în dosarul penal “Energocom”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *