Ultima oră

Internat la spital după ce a băut motorină

Incidentul a avut loc în timp ce mama copilului făcea curat în altă cameră. Copilul a găsit sticla cu motorină în hol şi a băut câteva gâturi din ea. Femeia şi-a găsit copilul vomitând. La spital, băieţelului i s-a făcut lavaj gastric. „S-a reuşit la timp să fie salvat. Acum credem că deja este în afara pericolului, dar este nevoie de supraveghere şi monitorizare continuă”, a spus medicul. 

Potrivit şefei Secţiei primiri urgenţe, intoxicaţia cu motorină poate fi foarte periculoasă. Substanţa are capacitatea de a nimeri în sânge şi astfel poate avea loc o otrăvire generală a organismului. Din fericire în acest caz copilul a fost adus la timp la spital pentru lavaj gastric. Ala Condrea a spus că deseori în casă se află o gamă variată de substanţe toxice, care pot cauza otrăvirea copilului. E vorba de detergenţi de rufe, medicamente, înălbitori, etc. Medicul a spus că aceste substanţe devin foarte periculoase pentru viaţa şi sănătatea copilului din moment ce sunt accesibile. De aceea, pentru protejarea copiilor trebuie întotdeauna puse la un loc dosit, iar copii să fie mereu sub supravegherea adulţilor.

Studiul privind cunoştinţele, atitudinile şi practicile persoanelor care au în grijă copii de 0-5 ani cu privire la accidentele casnice, realizat în 2011 de Proiectul REPEMOL în cadrul Campaniei „O casă fără pericole pentru copilul tău!”, arată că doar 25% din părinţi păstrează încuiate înălbitorul, soda caustică, soluţia de curăţat baia, detergentul de rufe, expunându-şi copiii unor riscuri sporite de intoxicaţie cu acestea. Autorii studiului, menţionează că aceste date demonstrează o responsabilitate redusă a supraveghetorilor şi lipsa securizării gospodăriilor pentru ca copiii mici din familie să fie în afara pericolului de a se intoxica acasă.
 
Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *