Internațional

International Business Times: Şirul atentatelor sângeroase din Europa va continua. Anul 2016 nu va fi unul liniștit

De altfel, aceştia cred că atacurile teroriste se vor intensifica, unele dintre ele putând să aibă o amploare mai mare decât a sângerosului atentat din luna noiembrie de la Paris, soldat cu 130 de morţi, anunţă Internaţional Business Times.

Acţiuni simultane

Aliaţii europeni ai statelor din Coaliţia internaţional care bombardează poziţiile ISIL din Siria şi Irak riscă să fie ţinte ale răspunsului furibund al jihadiştilor. "Următorul atentat este de aşteptat să fie mai mare. Tipul de atac pentru care agenţiile de securitate şi serviciile de informaţii din Europa sunt pregătite în acest moment este unul coordonat în mai multe locaţii.

Sunt vizate în special oraşe mari, între 2-4 oraşe", a explicat Claude Moniquet fost ofiţer al serviciilor de informaţii franceze, în prezent şeful Centrului de Securitate şi Informaţii Strategice din Europa.

La mijlocul lunii noiembrie, străzile Parisului au fost scăldate în sânge după ce un grup de terorişti a deschis focul asupra persoanelor aflate în mai multe locaţii din oraş: baruri, restaurant, o sala de concerte, un stadion etc. Cei 130 de morţi în urmă atacurilor reprezintă cea mai sângeroasă pagină din istoria recentă a Franţei, un număr atât de mare de morţi nemaifiind întâlnit de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Patru ţinte mari

Teroriştii le-au spus victimelor din Paris că această este pedeapsa pentru intevenţia Franţei alături de Statele Unite în atacurile aeriene organizate împotriva Statului Islamic din Siria şi Irak. Mai multe înregistrări video postate în ultimele luni de conducerea organizaţiei teroriste avertizează asupra unor atacuri care urmează să fie organizate în Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania.

Primele trei ţări sunt prezente în rândul forţelor internaţionale care încearcă să elimine gruparea din zonele ocupate în Siria şi Irak, dar Spania a fost luată la ţintă pentru… expulzarea musulmanilor din regat în secolele XV-XVI.

Pentru teroriştii recrutaţi de Statul Islamic un atac victorios asupra unui oraş din aceste ţări ar urmă să mai îndulcească senzaţia amară a înfrângerii suferite în mai multe zone din cele două ţări din Orientul Mijlociu.

Numai în luna ianuarie, ISIL a pierdut 14% din teritoriile controlate în Siria şi Irak.

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *