Externe

Internetul în Belarus a fost tăiat: KGB-ul bielorus și FSB-ul rus încearcă să limiteze comunicarea cetățenilor și să prevină răspândirea informațiilor

Pentru a ascunde informații despre mișcarea trupelor de ocupație ruse prin teritoriul Belarusului, internetul a fost deconectat, susține Direcția de Informații Militare a Ucrainei.

Pentru prima dată, restricția totală și parțială a accesului la Internet a abonaților din Republica Belarus a fost înregistrată la 1 aprilie. Pe parcursul lunii, regiuni întregi din Belarus au fost restricționate.

Potrivit evaluărilor Informațiilor Militare ucrainene, deconectarea utilizatorilor de la internet este coordonată de serviciile speciale. Astfel, KGB-ul bielorus și FSB-ul rus încearcă să limiteze comunicarea cetățenilor și să prevină răspândirea informațiilor despre circulația echipamentelor militare ruse pe teritoriul republicii în rețelele sociale, scrie Dosarmedia.md.

Restricțiile sunt aplicate în unele zone din sud și sud-est de Minsk, fapt care indică direcția de mișcare a echipamentelor militare, ceea ce este confirmat de informații din alte surse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *