Ultima oră

Intervenţia militară în Ucraina loveşte dur în economia Rusiei

Moneda Federaţiei Ruse a reacţionat negativ la conflictul dintre Moscova şi Kiev. Astăzi, dolarul s-a apreciat cu 0,61 ruble, până la 36,5 de ruble ruseşti, în timp ce euro a crescut cu peste 90 de copeici, până la 51,2 ruble. În acelaşi timp, piaţa financiară din Rusia întregistrează pierderi zilnice de 5 şi 7 la sută.

Specialiştii citaţi de RBC susţin că investitotrii internaţionali au început să-şi vândă acţiunile din Rusia. Hârtiile de valoare ale gigantuliu Gazprom, de exemplu, au pierdut deja 10 la sută din valoare. Experţii mai avertizează şi despre pericolul impunerii unor sancţiuni economice. Dacă acest lucru se întâmplă, bursa din Moscova se va prăbuşi, iar companiile ruseşti din străinătate se vor trezi cu activele îngheţate.

O situaţie similară a avut loc în 2008, în timpul conflictului armat cu Georgia. Atunci, piaţa de capital a Rusiei a scăzut cu aproape 10 la sută. Cele mai afectate au fost companiile petroliere şi din domeniul financiar, precum Gazprom, Lukoil, Rosneft şi Sberbank.  

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *