Actualitate

Intervenţie de urgenţă pe Marea Neagră. Forţele Navale Române încearcă să salveze cinci oameni aflați la bordul unui pescadorul

Operaţiunea de salvare a început după ce pescadorul, aflat la 45 de mile marine de Tuzla, a pierdut legătura radio cu autorităţile portuare.

La solicitarea Autorităţii Navale Române, Ministerul Apărării Naţionale a trimis în misiune două nave militare si un elicopter tip Puma Naval.

În exclusivitate pentru România Liberă, locotenent-colonelul Corneliu Pavel, de la Statul Major al Forţelor Navale, a precizat că elicopterul Puma a ajuns deja deasupra navei aflate în pericol: “Pilotul are contact vizual cu trei persoane, aflate pe punte, dintre cele cinci de la bordul navei. Elicopterul are troliu şi are capacitatea de a lua marinarii la bord, dacă va fi necesar”.

În privinţa ambarcaţiunilor trimise in misiune, locotenent-colonelul Pavel ne-a precizat ca ele sunt nave purtătoare de rachete: “Acestea nu sunt specializate în operaţiuni de salvare, dar se aflau deja pe mare, într-o misiune planificată anterior, un exerciţiu. Erau cele mai aproape de locul evenimentului, de aceea le-am trimis pe ele”.

În zona pescadorului, marea are acum gradul 1 (liniştită) iar viteza vântului este de circa 7 noduri.

Potrivit Autorităţii Navale Române, pescadorul a rămas în derivă pe mare, cu motorul defect (“black out”). Vasul pornise la pescuit în ziua de 1 martie, din portul Sulina, şi trebuia să se întoarcă în noaptea de 3 spre 4 martie.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *