Social

Intervenție SMURD: O copilă de 4 ani, aflat în comă de gradul I, transportat cu elicopterul la Chișinău

Echipajul aero–medical SMURD a efectuat o operațiune de transportare de la Vulcănești spre mun. Chișinău a unui copil în vârstă de 4 ani, care se află în comă de gradul I, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, în seara zilei de 22 iunie ora 19:14 în R. Moldova a avut loc o operațiune aero-medicală SMURD pentru a transporta pe cale aeriană de la Vulcănești la Chișinău o minoră în vârstă de 4 ani, fiind în comă de gradul I.

Potrivit IGSU, echipajul SMURD Galați a aterizat în orașul Vulcănești de unde a fost preluat copilul. Acesta însoțit de medici și paramedici SMURD a ajuns pe calea aerului pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului minora a fost strict monitorizată de echipaj și nu a suportat complicații suplimentare.

La aterizarea elicopterului în capitală, pacienta a fost preluată de medici, fiind transportată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău. Potrivit IGSU, aceasta este prima intervenție aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul R. Moldova de la începutul anului 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *