Film

INTERVIU cu Dragoș Bucur: „Principala provocare a fost realizarea unui lungmetraj în 10 zile și cu un buget de 10 ori mai mic”

– Cum a început „marea aventură” numită „Love building” ? 
– Momentul inițial al acestui proiect se regăsește cu 3 ani în urmă când noi am pornit Actoriedefilm.ro împreună cu Alexandru Papadopol și Dorian Boguță. În acești 3 ani școala noastră a produs 12 filme de scurtmetraj și după aceste „antrenamente” am decis să ne facem curaj și împreună cu Iulia Rugină și coscenaristele ei a apărut ideea Love Building. Numele a apărut firesc în timpul filmărilor și cred că altul mai bun nu se putea găsi!

– Care a fost cea mai mare provocare a acestui proiect?
– Acum nu ne mai amintim lucrurile grele, ne amintim doar energia extraordinar de pozitivă, echipa foarte unită și entuziasmul care a făcut posibil acest film. Provocarea principală a fost realizarea unui film de lungmetraj în doar 10 zile de filmare cu 34 de actori, având un buget de nici 10% dintr-un buget decent.

– Cum ați reușit să faceți un lungmetraj, cu un buget modest și o echipă formată, în mare parte, din actori tineri, fără experiență, în numai 10 zile?
– Love Building vine la finalul cursurilor susținute de Actoriedefilm.ro, deci acești actori erau pregătiți pentru munca pe platou. Iulia Rugină avusese timp suficient să repete cu ei, iar scenaristele scriseseră rolurile special pentru ei. Așa cum ziceam, un alt atu a fost entuziasmul întregii echipe de filmare, de la electricieni la make-up, scenografi și sunetiști!

– Scenariul a fost inspirat din propria experiență?
– Scenaristele spun că au început să scrie punând pe hârtie problemele pe care le-au întâlnit ele sau prieteni ai lor în relații și au sfârșit având mai multe probleme decât cuplurile din film.

– Descrie un moment critic sau haios, din timpul filmărilor pe care ți-l amintești.
– Frumos a fost momentul de la sfârșitul filmărilor când după 20 de ore de filmare întreaga echipă a apărut cu un tort și am început să-i cântăm Iuliei „La mulți ani”. Exact în ultima zi de filmare ea a împlinind 30 de ani.

– Ce înseamnă pentru tine școala de actorie și filmul realizat în cadrul ei?
– Înseamnă o mare realizare personală și un sentiment puternic de independență! În plus – o muncă de echipă alături de niște oameni extraordinari.

– Va urma și Love building 2?
– În februarie 2014 urmează să filmăm Love Building 2. Este un film pentru care am început deja preproducția și în care ne punem iar o mulțime de speranțe!

– Într-o săptămână comedia Love building va fi prezentată publicului din Moldova. Ce mesaj ai pentru cei care vor veni la premieră?
– Love Building este un film cu un mesaj foarte pozitiv, emoționant și în care spectatorii se vor regăsi, un film de la care oamenii vor ieși cu o energie bună!

– Mulțumesc!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *