Actualitate

Intoxicație în masă la o tabără de vară: 29 de copii au ajuns la spital cu febră, dureri abdominale și vomă

Cazul dat a fost sesizat de către Agenția Naționale Siguranța Alimentelor, ulterior specialiștii s-au deplasat la tabăra de odihnă pentru verificări.

Potrivit ANSA, primele simptome de îmbolnăvire a apărut la trei copii la ore 1.00 în noaptea de 23.06.2018. În aceeași zi, după prânz la punctul medical al taberei s-au adresat încă 18 copii cu aceleași simptome, care au fost transportați și internați la spital raional. Toți copii aveau febră 37,5-39°, dureri de burtă și cap, slăbiciuni, de asemena, șapte copii aveau vomă, iar șase – diaree.

Blocul alimentar, depozite și fluxul tehnologic corespund cerințelor legislației în vigoare. Regimul termic pentru păstrarea produselor alimentare este respectat. Toate produsele sunt însoțite de certificate sanitar-veterinare, calitate, inofensivitate.

În urma controlului, de către specialiștii ANSA, au fost prelevate probe de bucate gata, probe de materie primă, fructe și legume, sanitație și apă, pentru investigații de laborator.

De asemenea, în comun cu Centrul de Sănătate Publică s-a decis sitarea activității taberei pentru efectuarea procedurii de dezinfecție și stabilirea circumstanțelor îmbolnăvirii a 29 copii.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *