Moldova

Întrevedere a prim-vicepreședintelui Parlamentului cu Anatol Cârâcu și antrenorii săi, Alexandru și Ivan Bratan

Însoțit de antrenorii săi, Alexandru și Ivan Bratan, sportivul de înaltă performanță a ținut să mulțumească personal pentru sprijinul pe care Vlad Plahotniuc i l-a acordat pentru pregătirea participării la Olimpiadă, în calitatea acestuia de fondator al Fundației Edelweiss. “La următoarea olimpiadă sunt hotărât să câștig aurul”, a afirmat Anatol Cârâcu în cadrul întâlnirii.

“Medalia pe care ne-ai adus-o de la Londra, la fel ca și medalia Cristinei Iovu, valorează pentru Moldova mai scump ca aurul! Aceasta se datorează faptului că voi ne-ați făcut din nou să ne simțim mândri de țara noastră!”, a declarat prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Totodată, fondatorul Edelweiss, a apreciat că este nevoie permanent de a sprijini tineretul talentat, motiv pentru care Fundația a demarat un proiect special intitulat ”Succesul tău este succesul Moldovei!”. În acest context, Vlad Plahotniuc i-a promis lui Anatol Cârâcu susținere și pentru Campionatul European de haltere din aprilie 2013.

Vlad Plahotniuc și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Fundația Edelweiss a avut posibilitatea să contribuie la pregătirea sportivului, precizând, totodată că disciplina de haltere îi este foarte aproape de suflet, ca sport al tinereții sale și parte a dezvoltării personale.

La rândul său, antrenorul Alexandru Bratan a dat asigurări că: "Anatol este extrem de perseverent și muncitor, depunând foarte multe eforturi pentru această victorie".

“Cândva am practicat acest sport și pot spune cu siguranță că această disciplină presupune mult mai mult, decât doar forță fizică. Această disciplină necesită multă voință de caracter, răbdare, acuratețe și foarte multă muncă”, a ținut să menționeze în încheiere prim-vicepreședintele Parlamentului, felicitându-i încă o dată pe Anatol Cârâcu și pe antrenorii săi.

Medaliatul cu bronz de la Londra, dar şi antrenorii acestuia, au primit din partea fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, câte o foaie de odihnă în Turcia. Vlad Plahotniuc a mai promis că va ajuta la renovarea sălii de haltere din Cahul, unde a crescut şi se antrenează Anatol Cârâcu.

D. C.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *