Actualitate

Întrevederea dintre șefa PA, Veronica Dragalin, și avocații lui Tauber nu a avut loc. „Cererea noastră a rămas fără examinare”

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, ar fi refuzat să le răspundă avocaților deputatei „ȘOR”, Marinei Tauber, care au cerut să fie primiți astăzi, 19 august, la audiență. Întâlnirea urma să aibă la ora 12.00.

De asemenea, apărătorii susțin că intenționau să-i prezinte Veronicăi Dragalin informații despre mai mult abuzuri și ilegalități comise de subalternii săi, dar și să clarifice anumite aspecte ce țin de plasarea în detenție și anchetarea Marinei Tauber, transmite Ziarulnational.

„Am solicitat o întrevedere cu doamna procuror-șef a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, dar cererea noastră a rămas fără examinare. Mai mult, noi ieri ne-am spus punctul de vedere față de unele ilegalități în privința arestului preventiv al Marinei Tauber. Astăzi, doamna Dragalin a vorbit despre transparență în procesul penal. Noi am cerut ca ședințele de judecată în dosarul Marinei Tauber să fie publice, dar atât Procuratura, cât și reprezentanții instanțelor de judecată au respins solicitarea noastră. Nici o întâlnire nu a fost stabilită cu șefa Procuraturii Anticorupție”, au declarat avocații deputatei ȘOR.

Totodată, avocații au anunțat despre întâlnire cu noua șefă a PA, în cadrul unei conferințe de presă.

Printre abuzurile semnalate se numără inclusiv faptul că procurorii anticorupție îi raportează zilnic ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, detalii cu privire la mersul anchetei, ceea ce confirmă substratul politic al acestui caz. În plus, potrivit apărării, reprezentanții guvernării PAS le-ar fi promis anchetatorilor din subordinea Veronicăi Dragalin favoruri și avansări în funcție, drept răsplată pentru abuzurile pe care le comit. Grav este și faptul că, în cele peste 30 de zile, de când se află încarcerată în Penitenciarul 13, Marina Tauber nu a fost audiată niciodată de procurorii care instrumentează cazul.


Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.