Actualitate

Inundații în Moldova / Poduri distruse și gospodării inundate. Prejudiciile în urma ploii torențiale din acest weekend

Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru intervenție în localitățile Tocuz și Ucrainca a raionului Căușeni, unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii. În localitatea Ucrainca ploaia a distrus 4 poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz.

Către ora 12.00 a zilei de 17 iunie, salvatorii, în comun cu angajații SA Drumuri Căușeni, au reușit restabilirea accesului către localitate. Mai mult, pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizată situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor.

Potrivit datelor IGSU, în dimineața de 18 iunie, nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca s-a înregistrat reducerea pericolului inundațiilor. Situația în teren a fost strict gestionată de șeful IGSU general-maior, Mihail Harabagiu, care a inspectat toate bazinele acvatice din zonă.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca a raionului Florești și dintr-o gospodărie de pe strada Mihai Viteazul a orașului Ungheni.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *