Ultima oră

Investiții de 15 milioane de lei în parcul industrial „Tracom”

Administrația întreprinderii a investit 15 milioane de lei în reparația și amenajarea unei fabrici și a unui show room pe teritoriul Parcului Industrial Tracom, unde în prezent sunt angajați 110 persoane, numărul angajaților urmând să se dubleze pe parcursul unui an. Veniturile anuale din vânzări sunt planificate la nivelul de cca 50 mln. lei. 

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a apreciat că Parcul Industrial Tracom este un exemplu de succes de transformare a unei platforme industriale sovietice, cu infrastructura degradată, cu datorii la salarii și furnizori, într-o platformă industrială modernă, care să găzduiască produceri tehnologizate și competitive.

„Mulți ani am căutat modelul potrivit pentru astfel de întreprinderi. Dacă un astfel de parteneriat între stat, autoritățile publice locale și sectorul privat, cel care de fapt creează locurile de muncă, se va repeta la scară națională, Moldova are viitor”, a declarat Valeriu Lazăr în cadrul ceremoniei de dare în exploatare a gazoductului. Ministrul Economiei a declarat că va depune în continuare toate eforturile necesare pentru susținerea producătorilor și crearea noilor locuri de muncă.

Amintim că în prezent, în PI Tracom sunt înregistrați 30 de rezidenți care s-au angajat să investească 380 milioane lei și să deschidă 1700 de locuri de muncă.
Până în prezent, în Republica Moldova au fost lansate 6 parcuri industriale, Tracom, Bioenergagro, Cimișlia, Răut, CAAN și Edineț. Conform studiilor de fezabilitate, acestea vor genera cca 6400 de locuri de muncă și vor atrage investiții de 158,5 milioane euro.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *