EconomieSocial

Investiții de 60 mln de dolari pentru îmbunătățirea calității învățământului în R. Moldova

Republica Moldova va beneficia de finanțare din partea Băncii Mondiale în valoare de 40 de milioane de dolari pentru implementarea Proiectului Îmbunătățirea Calității Educației, suplinit cu 3 granturi în valoare de 20 mln de dolari, oferite de partenerii externi.

Este vorba despre un grant de 4,8 mln de la Parteneriatul Global pentru Educație (PGE), un grant de 5 mln de dolari de la Parteneriatul pentru Educație Timpurie (Early Learning Partnership (ELP) și unul de 10 mln de dolari de la Global Concessional Financing Facility (GCFF).  

Astfel, în acest sens, Guvernul a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru construirea a trei licee clasice în nordul, sudul și centrul țării, pentru modernizarea infrastructurii, transformarea digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli și reabilitarea a aproximativ 15 școli și 15 grădinițe. 

„Implementarea proiectului reprezintă un sprijin semnificativ pentru modernizarea sistemului nostru educațional. Cu ajutorul acestei finanțări vom putea reduce inegalitățile în accesul la serviciile educaționale, îmbunătățind calitatea serviciilor oferite, cu accent pe cei mai dezavantajați și vulnerabili copii din Republica Moldova, dar și pe cei refugiați din Ucraina”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală. 

Proiectul va fi implementat în următorii șase ani, în perioada 2023-2029. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *