Actualitate

Investiții în van: Autorităţile din Sângera vor dezinstala tomberoanele, pentru că nu au bani să transporte gunoiul

Asta deşi în localitate, în urmă cu un an, au fost investite milioane de lei pentru amenajarea unor spaţii de colectare, care însă au fost demontate la scurt timp, pentru că Primăria nu le poate administra, relatează Moldova 1.

Acum un an, autorităţile din Sângera au amenajat în localitate mai multe puncte de colectare a deşeurilor şi au procurat în acest scop 110 containere. Peste câteva luni, Primăria a dispus ca tomberoanele să fie scoase, pe motiv că nu are bani să transporte gunoiul.

În timp ce unii oameni aruncă deşeurile pe câmpul de lângă oraş, chiar pe malul râului Işnovăţ, sau le ard, câțiva localnici au semnat contracte cu o firmă de transportare a deşeurilor. Aceste servicii îi costă lunar 45 de lei.

Autorităţile susţin însă că tomberoanele au fost scoase temporar şi că vor fi puse la loc atunci când locuitorii vor fi dispuşi să plătească pentru evacuarea reziduurilor menajere.

„Locuitorii oraşului Sângera nu achită pentru depozitarea gunoiului şi evacuarea lui şi toate cheltuielile acestea erau pe seama Primăriei. Primăria cheltuia undeva în jur de 70-80 de mii de lei, bani care puteau fi folosiţi în altă parte, la amenajarea unui drum, unui parc”, a declarat Valeriu Scodigor, viceprimar, Sângera.

Oamenii spun însă că nu sunt împotrivă să plătească.

Oraşul Sângera din municipiul Chişinău are o populaţie de 16 mii de locuitori.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *