Actualitate

Investițiile chinezilor inundă Africa: „Nicio ţară nu se poate dezvolta fără o infrastructură puternică”. Ce avertizează SUA

Chinezii au construit calea ferată, au finanţat o parte din port şi noua baza militară din zonă. La celălalt capăt la liniei, banii chinezilor au finanţat noua infrastructură de tramvai din Addis Ababa, construirea noului drum de centură şi noul sediu central al Uniunii Africane.

Pe partea cealaltă a Oceanului Atlantic, America a observat intrările de capital.

Americanii atrag atenţia că banii din China care inundă Africa vin cu o serie de obligaţii ataşate. Cu investiţiile uluitoare ale Beijingului în porturi, drumuri şi căi ferate, vine şi o dependenţă, o exploatare şi o intruziune în noţiunile de bază ale suveranităţii de stat, a transmis Statele Unite.

„Nu încercăm în niciun fel să ţinem investiţiile chinezilor departe de Africa. Acestea sunt necesare”, a spus Secretarul de Stat Rex Tillerson în cadrul unei conferinţe din Etiopia de săptămâna aceasta. „Cu toate acestea, credem că este important ca statele africane să ia în calcul cu atenţie termenii în care se realizează investiţiile”.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *