Economie

Investitorii străini sunt îngrijoraţi de climatul de afaceri din RM

„Invocând principiile economiei de piaţă, ministrul a sugerat că ar fi firesc ca operatorii locali să facă faţă concurenţei, în condiţiile în care, în realitate, piaţa R.Moldova este invadată de mărfuri de contrabandă. Acest enunţ este şi mai regretabil, atunci când vine din partea unei persoane în subordinea căreia se află organele responsabile de colectarea impozitelor: Inspectoratul Fiscal şi Serviciul Vamal, funcţia directă a căruia este combaterea contrabandei”, se arată într-un comunicat remis de FIA.

Membrii FIA îndeamnă reprezentanţii autorităţilor, responsabili de elaborarea şi aprobarea politicilor fiscale, să se abţină de la declaraţii denigratoare la adresa companiilor străine – una dintre principalele surse de venituri ale bugetului public. Totodată, FIA are ferma convingere că soluţiile viabile pot fi găsite doar în cadrul unui dialog civilizat şi constructiv.

Asociaţia Investitorilor Străini (FIA) a fost fondată în septembrie 2003, şi întruneşte 14 cele mai mari companii cu capital străin în RM, a căror sumă totală de investiţii depăşeşte $950 milioane.
 
A. C. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *