Actualitate

Investitorul japonez care va crea în Moldova aproximativ 3000 de locuri de muncă, în vizită la Guvern

Premierul a salutat această intenţie a investitorului, menţionând că Executivul este un aliat al investitorilor, fiind permanent preocupat de îmbunătăţirea mediului de afaceri. „În acest scop, a fost instituit moratoriul la controalele de stat, a fost aprobat în Guvern proiectul de lege privind reducerea de la 69 la 11 a numărului entităţilor cu funcţii de control, plus 5 regulatori naţionali. De asemenea, am redus cu 25% numărul de acte permisive și au fost anulate mai multe ordine vamale”, a precizat Şeful Cabinetului de miniştri.

La rândul său, Președintele Fujikura Automotive Europe, Kimio Koizumi, a arătat că intenţionează să lanseze producția în Republica Moldova în luna august a acestui an. Acum sunt angajate persoanele, care vor activa la uzină. „ Suntem interesaţi să fim prezenți și foarte activi în Republica Moldova. Dacă lucrurile vor merge aşa cum ne dorim, în următorii 2 ani şi jumătate ne vom extinde afacerile şi vom angaja până la 3 mii de persoane”, a menționat Președintele Fujikura Automotive Europe.
Compania Fujikura planifică la prima etapă realizarea proiectului investițional pe teritoriul Zonei Economice Libere (ZEL) Expo Business Chișinău, cu posibilitatea extinderii în Cahul, unde a fost deschisă o subzonă a ZEL Bălți.

Compania Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică, și telecomunicații cu peste 53 mii de angajați la nivel global cu o cifră de afaceri depășește 5 miliarde USD. Fujikura Automotive Europe este prezentă în Germania, România, Spania și recent a deschis fabrici noi în Ucraina și Rusia 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *