Social

Invitație la lecții publice despre cancer

Lecțiile se vor desfășura după trei module. Primul Modul implică organizarea unei lecții publice cu elemente de „Teatru Forum” și comunicarea problematicii de percepție a cancerului și a factorilor de implicare în istoria și profilaxia bolii.

Modulul II de prezentări, este propus a fi organizat pentru elevi în sălile de sport a liceelor din mun. Chișinău, cu comunicarea mesajului și filozofiei cancerului. Activitățile vor implica exerciții interactive de sensibilizare a participanților.

Modulul III, este propus a fi organizat pentru profesorii de biologie și chimie din liceele municipiului Chișinău.

Scopul proiectului este informarea și conștientizarea în rândul populației a legăturii semnelor precoce ale bolii pentru o pregătire oncologică corespunzătoare din partea medicului de familie și a specialiștilor, dar și pentru acțiuni de screening pentru anumite localizări neoplazice și categorii de pacienți.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „Serviciu pentru Pace”, în parteneriat cu Cluster-ul organizațiilor pro-sociale „Inovații Pentru Cooperări Sociale”, Direcția Generală, Educație Tineret și Sport, IMSP Institutul Oncologic din Republica Moldova, Laboratorul Științific Imunoogenetic și Biblioteca „Onisifor Ghibu”.

Marți, 7 februarie la ora 15:00 sunt invitate toate persoanele interesate de problema cancerului. Evenimentul va avea loc în Biblioteca „Onisifor Ghibu” strada Nicolae Iorga 21,Chișinău, Moldova .

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *