Cultură

Invitație la vernisajul expozitie pictorului Nikifor Sviristuhin

 Nikifor Sviristuhin s-a născut în 1965 în familia pictorului Gheorghii Ostapenco, la Cahovca, în Ucraina. A absolvit Institutul Pedagogic din Chișinău, Facultatea de artă grafică și pictură, în 1993.

Prima sa expoziție a avut loc în 1994, și a fost urmată de expozițiile «Albastrul lunii» și «Amurgul violet» unde artistul a prezentat primele sale lucrări create în baza metodei de « analiză asociativă ». Lucrările sale se găsesc în colecții particulare din Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Israel, Canada… precum și în colecțiile Universității din Manchester. Catalogul lucrărilor plasticianului SVIRISTUHIN este inclus în baza de date a Muzeului de arte contemporane din Francfort, a Galeriei Franceze și a Muzeului Picasso din Paris.

Artistul a avut peste 50 de expoziții în ultimii 15 ani. El a cunoscut din totdeauna un foarte mare succes la public – fiind considerat ca unul dintre artiștii cei mai la modă.

Lucrările lui SVIRISTUHIN sunt expuse la Alianța Franceză de la 20 martie până la 15 mai 2017.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 29 martie la ora 16h în incinta Alianței Franceze din Chișinău, în prezența artistului.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *