UE / Nato

Iohannis, îmbrăţişări cu preşedintele Comisiei Europene după ce anunţase că-i va cere explicaţii despre apropierea UE de Rusia (VIDEO)

Întâlnirea dintre cei doi este prima după ce Juncker a făcut referire la o îmbunătăţire a relaţiilor UE cu Rusia în detrimentul SUA, iar preşedintele român s-a arătat surprins şi a anunţat că îi va cere lămuriri cu privire la poziţia "neaşteptată" adoptată.

Imaginile surprinse la Consiliul European îl înfăţişează pe Iohannis întinzându-i mâna lui Juncker, dar sfârşind într-o îmbrăţişare călduroasă. Cei doi se lansează într-o scurtă discuţie, după care fiecare se duce către un alt grup de lideri europeni.

Într-un interviu acordat joia trecută, Jean Claude Juncker a afirmat că Uniunea Europeană (UE) trebuie să-şi restabilească "relaţiile practice" cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să "dicteze" în această politică.

"Ştiu din conversaţiile mele cu Puţin că el nu acceptă fraze că cele de atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce înseamnă acest lucru? Nu poţi să vorbeşti despre Rusia aşa", a criticat preşedintele Comisiei Europene.

Întrebat, miercuri, de jurnalişti cum comentează, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat doar surprins, refuzând să îşi expună public opinia cu privire la poziţia adoptată de Juncker faţă de Statele Unite, cu care România are un parteneriat strategic.

"Această poziţie este una surprinzătoare şi voi află mai multe detalii cu ocazia întâlnirilor pe care le voi avea cu ocazia Consiliului European. Este neobişnuit că preşedintele CE să facă declaraţii în chestiuni cheie fără să armonizeze aceste declaraţii cu statele membre. În acest sens, prefer să aflu ce a dorit să spună şi după aceea să comentăm", a răspuns preşedintele.

Atât Klaus Iohannis, cât şi Jean Claude Juncker fac parte din Partidul Popular European (PPE).

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *