Politică

Ion Ceban, alături de membrii CALM, participă la ședința convocată de Maia Sandu. Ce i-a raportat primarul general președintei R. Moldova

Edilul Capitalei, Ion Ceban, alături de membrii Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a participat miercuri, 3 mai, la ședința convocată de președinta R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la evenimentul din 21 mai – Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Ceban i-a dat asigurări șefei statului că va acorda tot suportul și logistica necesară pentru organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”, dar și reuniunii Comunității Politice Europene, programată pentru 1 iunie curent, transmite Ziarul Național.

„Materialele informative realizate de către organizatori și transmise nouă le vom plasa în 100 de stații din oraș. Materialele publicitare cu privire la eveniment, care urmează să fie elaborate de Guvern, vor fi în toate cele peste 500 de unități în transportul public. La fel, Primăria Chișinău va oferi posibilitatea ca pe 21 mai mașinile să se parcheze pe strada 31 August, unde este reparată. De asemenea, vom completa rutele transportului public și vom pune la dispoziție în Piața Marii Adunări Naționale containere pentru gunoi, cât și blocuri sanitare, va fi asigurată salubrizarea teritoriului, vor fi arborate drapelele R. Moldova și ale Uniunii Europene pe bulevardul Ștefan cel Mare începând cu data de 8 mai 2023”, a menționat Ceban, după întrevederea de la Președinție.

De asemenea, acesta spune că Primăria Chișinău va oferi delegaților Summitului Comunității Politice Europene 2 500 de abonamente în transportul public din Chișinău.

„Am comunicat că ar fi binevenit ca porțiunea de drum de la aeroport până la porțile orașului să fie reparată, deoarece Primăria nu are posibilitatea să facă acest lucru, ținând cont că intervenim pe foarte multe porțiuni până în data de 1 iunie. Toate propunerile autorităților centrale sunt discutate și în măsura posibilităților financiare ale Primăriei Chișinău le vom da curs”, a conchis Ion Ceban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *