Politică

Ion Dron: „Am avut un Guvern care trei ani de zile s-a ținut numai de percheziții”

„Lucrurile în lupta cu corupția sunt grave – se încearcă nu reformarea și transformarea sistemului, dar preluarea schemelor și pilonilor care pot fi loiali și actualei puteri”, consideră politicianul Ion Dron.

Astfel, în cadrul unei emisiunii de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, el a argumentat că perchezițiile din ultimele zile de la vamă și de la Calea Ferată a Moldovei nu sunt decât „pentru consum intern”, transmite Realitatea.

„Este nevoie de ele pentru consum intern. Nu putem să-i dăm lumii pâine, îi oferim măcar circul. Or, lupta cu corupția se duce în surdină. Ea nu înseamnă zăngănitul de cătușe și filme cu mascații. Lupta cu corupția înseamnă sentințe pronunțate în sala de judecată”, a explicat el.

În opinia sa, Republica Moldova trăiește un déjà-vu.

„Am avut un Guvern care trei ani de zile s-a ținut numai de percheziții. Erau livrate înregistrări video, audio, discuții ale judecătorilor și avocaților. Ce s-a întâmplat odată cu intrarea în miez a actualei puteri? Acei judecători au fost achitați, pe vremea actualei guvernări”, a mai adăugat el.

El a remarcat că nu înseamnă că nu trebuie să condamnăm actele de corupție, chiar și cele mici, dar ele sunt „de râsul curcilor, în condițiile în care avem niște prețuri în magazine care surprind și pe cei veniți de peste hotare”.

„Nu vreau percheziții de 900 de euro, eu vreau percheziții care să spună care este monopolul asupra produselor alimentare în Republica Moldova și de ce avem astfel de prețuri”, a mai comentat politicianul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *