Ultima oră

Ion Hadârcă despre PLR: Am vrut să mergem în bloc cu PLDM dar Vlad Filat n-a acceptat

Liderul PLR a precizat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, că Ana Guţu, co-preşedinte al a formaţiunii, a lovit dureros când a solicitat retragerea din cursa electorală a formaţiunii. „Noi am vrut să mergem la alegerile parlamentare în bloc cu Partidul Liberal Democrat, am discutat cu Vlad Filat această posibilitate, dar acesta n-a acceptat pe motiv că e prea târziu, însă a acceptat ca cinci persoane să fie incluse în lista PLDM. Consiliul Naţional al PLR a respins această idee pe motiv că se va pierde identitatea partidului”, a spus Hadârcă.

Liderul PLR a mai adăugat că Ana Guţu s-ar fi supărat după c e PLR n-a acceptat includerea candidaţilor săi în lista PLDM. „Am avut o înţelegere cu Ana Guţu ca să nu lovească în imaginea partidului. Ne-a dat asigurări că nu va aduce prejudicii imaginii partidului, dar s-a întâmplat tocmai invers. Aşa că va trebui să luăm atitudine”, a spus Hadârcă. În acelaşi context, liderul PLR a spus că nu-i cunoaşte personal pe „fraţii Ţopa”, despre care se spune că le-ar fi vândut partidul. Hadârcă presupune că aceste acuzaţi au venit după ce a participat la o emisiune de la postul de televiziune „Jurnal TV”, despre care se spune că ar fi al „fraţilor Ţopa”.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Ion Hadârcă şi-a exprimat regretul că partidele din coaliţia de guvernare nu au mers la parlamentare într-un bloc electoral, punând interesele personale mai presus decât cel al ţării. Deşi a declarat că şi-a dorit formarea unui bloc electoral cu PD şi PLDM, Ion Hadârcă a acuzat aceste formaţiuni că sunt puternic oligarhizate.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *