Politică

Ion Sturza: Comisia în cazul morţii lui Sorin Paciu este politizată

De această părere este fostul premier Ion Sturza. Mai mult, omul de afaceri consideră că participanţii la vânătoarea din Pădurea Domnească fac tot posibilul pentru a ascunde probele crimei, iar partidele aflate la guvernare se pregătesc de alegeri anticipate. Declaraţiile au fost făcute în această seară în cadrul unei emisiuni la ProTV.

"Este o tragedie a naţiunii, cei care ar trebui să fie un exemplu, au greşit. Este o laşitate colectivă, cei cu funcţii înalte nu au dat dovadă de bărbăţie, s-au gândit cum să-şi acopere fundurile, ei trebuiau să aibă grijă de cel rănit. Au muşamalizat o crimă cu altă crimă. Aceşti oameni ai legii s-au gândit doar cum să-şi apere propriile cariere şi o să fie foarte greu de demonstrat cu probe. Ei au avut grijă să ştreargă urmele. Vor încerca să se învinuiască reciproc. Ce conducători avem în organele de drept?", s-a întrebat Ion Sturza.

Fostul premier este de părere că preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, ar fi trebuit să ceară demisia tuturor participanţilor la vânătoare. "Nu îl pot învinui pe Lupu, a fost un accident că a rămas în politică, dacă rămânea la Ministerul Economiei era mult mai fericit. A avut o ocazie unicală de a bate cu pumnul în masă şi a cere demisia incorpore, dar s-a început bâlciul acesta. Am tot respectul pentru comisia de anchetă, dar e clar că e una politică", a declarat fostul şef al Guvernului.

Totodată, Ion Sturza a subliniat că situaţia în Alianţa pentru Integrare Europeană este una tensionată, sugerând că, în special, ar fi vorba de Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat.

"Au gestionat extrem de prost acest incident, s-a făcut o televenolă pentru gospodinele de acasă cu denumirea Pădurea Domneasă, în ideea de a demara procesul de alegeri anticipate. Eu am fost optimist până acum. Cred că toţi îşi fac strategii de campanii electorale. E vorba de câteva luni. Toţi sunt cointeresaţi de asta, într-atât s-a coagulat această ură şi riscă să explodeze. S-a trecut o linie de marcare. Până la urmă toţi vedem duelul dintre aceşti doi bărbaţi", a mai declarat omul de afaceri.

Fostul premier susţine că există o posibilitate care i-ar putea determina pe politicieni să renunţe la alegeri anticipate. "Unica frână poate veni din exterior. Vor fi unele surprize care vor veni din afară. În interior nu mai există nicio autoritate morală. Pronosticul meu este de 50 la 50 în privinţa alegerilor anticipate. Patru partide se pregătesc", a mai adăugat fostul demnitar.

via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *