Actualitate

Ion Țiriac: „Între un hoţ şi un prost, prefer hoţul. După hoţ mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic”

„Oamenii ăstia au autorizaţia să se unească aşa şi să mărşăluiască? Oare nu sunt mânaţi de la spate de cineva? Nici ăia (n.r. – revoluţionarii din 1989) n-aveau voie să se adune. Nici ăştia n-au voie să se adune fără aprobarea primarului. Corupţie există în toată lumea asta şi la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivel de cârnat. Eu, între un hoţ şi un prost, prefer hoţul. După hoţ mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic“, a spus Ţiriac.

Ce vrea să spună Țiriac?

Că hoțul poate fi educat și constrâns să nu mai fure. Deși se fură în continuare, politicienii au învățat să fure mai puțin și mai atent. Șpăgile din trecut nu ar mai fi posibile acum.

Pe când prostului nu ai ce să-i faci, singurul lucru care îl vindecă e glonțul. Nu îl poți învăța să pescuiască pentru că otrăvește toți peștii, nu îl poți lua la fabrică pentru că fură din gestiune, nu îi poți da un sac de pâine că întreabă dacă e moale.


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Are dreptate domnul Tiriac. Insa in Romania prostii sunt foarte desi, cum sunt parii in vie, unul langa altul!

  2. Excrocul excrocilor rapandula asta.
    Daca te uiti la afacerile lui vezi un oligarh rus. Nu a inovat nimic, nu a produs nimic, numai afaceri dubioase in cardasie cu niste politicieni corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.