Politică

Ioniță a fost chemat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cazul BEM

”Pentru mâine sunt invitat la Procuratura Generala pe cazul BEM. Sper ca împreună cu CNA și Procuratura Anticorupție, vom Răspunde la 7 întrebări care frământa pe toți.
1. Prin ce scheme criminale și cine se face vinovat că statul a fost deposedat de BEM
2. Cine sunt beneficiarii reali a creditelor compromise
3. Cum sa format "împrumutul" de 13,5 miliarde lei între BEM și BS. Cum a fost posibilă legalizarea lui prin recunoașterea de către Guvern, lucru care a dus la devalizarea rezervelor valutare a BNM.
4. Cum a fost reglementat sectorul bancar, de a fost posibila ca șmecherii sa devină proprietari de bănci in condiții suspecte, ca mai apoi să facă transferuri de miliarde în direcții si mai mult suspecte.
5. Cum au fost luate deciziile dubioase de intervenție pe piața valutară si cum se administrează de catre stat BEM, BS, UniBanc.
6. Cum pot fi recuperați banii care cu succes au fost spălați prin offshor-uri. Si acum in mod "cinstiti" se afla pe la diferiți "gospodari" din Moldova.
7. Cum de evitat ca prin administrarea specială sa nu avem parte de un nou jaf al secolului. Cam asta deocamdată.”, scrie politicianul pe pagina sa de Facebook.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *