Politică

Ioniță despre autodenunțul lui Shor: ”Nu a spus un lucru extrem de important”

„Eu am fost deja invitat la CNA și mi s-a prezentat autodenunțul domnului Shor ca să văd dacă anumite elemente mi-s cunoscute din autodenunț. Cel puțin cinci elemente mi-au fost cunoscute și am spus… De fapt, eu am zis că cam toate mi-s cunoscute, dar cel puțin cinci elemente s-au sincronizat cu anumite evenimente din activitatea mea de deputat în comisie. Urmează să mă uit mai atent”, a declarat fostul președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe și fost deputat PLDM în cadrul emisiunii „PAHOMI” de la Realitatea TV.

Totuși, potrivit lui Veaceslav Ioniță, Ilan Shor încă nu a răspuns la o întrebare extrem de importantă, și anume cine este proprietarul real al Băncii de Economii, de unde au fost luate cele 250 de milioane de dolari mită acordate, potrivit autodenunțului, fostului premier Vlad Filat.

„Domnul Shor nu ne-a spus al cui este BEM-ul. Cine este proprietarul real al BEM-ului? Este domnul Shor sau el a lucrat în interesul cuiva? Dacă domnul Shor ne va face dezvăluirile, cine este proprietarul real al BEM-ului, atunci la cetățeni va dispărea întrebarea de unde domnul Shor a luat 250 de milioane de euro (n.r. în autodenunț era vorba despre suma în dolari). El nu i-a luat de la dânsul pentru că nu are banii ăștia. El i-a luat de la noi”, a mai spus fostul deputat.

În cadrul emisiunii, Veaceslav Ioniță a reiterat că cele 250 de milioane de dolari acordate de Ilan Shor în calitate de mită pentru fostul premier Vlad Filat nu fac parte din „miliardul furat”. Astfel, suma sustrasă din sistemul bancar al Republicii Moldova este de cel puțin 1,25 miliarde de dolari.

Realitatea.md amintește că pe 13 octombrie curent, primarul de Orhei Ilan Shor a făcut un autodenunț în cazul furturilor de la BEM în care povestește în detalii despre ”colaborarea” sa cu Vlad Filat, mita și cadoruile de milioane de dolari pe care i le-a făcut, dar și cum au fost furați din Banca de Economii 250 de milioane de dolari.

Două zile mai târziu, în baza autodenunțului, procurorul general Corneliu Gurin a solicitat ridicarea imunității liderului PLDM Vlad Filat, ulterior acesta fiind reținut pentru 72 de ore, după care instanța i-a dictat 30 de zile de arest preventiv.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *