Actualitate

IPN: Guvernul nu-și poate permite ca Moldova să fie izolată pe plan extern, opinie

Necesitatea de a avea o relație normală cu partenerii europeni este extrem de importantă. 

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Expertul în economie, Veaceslav Ioniță consideră că nu trebuie să se înțeleagă greșit faptul că UE a înaintat condiționalități în schimbul celor 100 de milioane de euro pe care a anunțat că i-ar putea acorda Republicii Moldova. Potrivit lui, Uniunea Europeană folosește aceste granturi și împrumuturi doar în calitate de stimulente pozitive pentru ca Moldova să întreprindă acțiunile de care are nevoie.

„Vreau să-mi spună cineva care dintre condiționalitățile UE nu sunt extrem de vitale pentru cetățeanul Republicii Moldova”, afirmă Veaceslav Ioniță.

Expertul Veaceslav Berbeca consideră că precondiția de ordin politic înaintată de Uniunea Europeană ține inclusiv de faptul că în 2018 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Îngrijorarea UE ține de sistemul electoral mixt, care ar putea să defavorizeze anumite partide. „Există o îngrijorare în Uniunea Europeană față de felul cum ar putea să evolueze lucrurile în Republica Moldova”, spune Veaceslav Berbeca.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *