CSI / Rusia

Ipoteză șoc: Succesorul lui Vladimir Putin ar putea deja să lucreze între zidurile Kremlinului

Nikolai Patrușev, șeful FSB și ofițer KGB de multă vreme, l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin, relatează agenția ucraineană „Unian”. Cu toate acestea, experții subliniază că prietenul de multă vreme al lui Putin, în țările occidentale ar fi inacceptabil. Cu toate acestea, a apărut un alt concept. ”Nu exclud ca între zidurile Kremlinului să locuiască deja o persoană care a fost numită, dar nu are o funcție vizibilă”, a declarat pentru Fakt.pl Piotr Żochowski (foto jos), analist de la Centrul de Studii Orientale.

În ultimele săptămâni, au circulat de mai multe ori zvonurile despre deteriorarea sănătății lui Vladimir Putin. Se vorbește chiar despre o operație la care ar fi supus în curând. În această situație, se pune întrebarea cine va fi la cârma mașinii de război rusești, în absența unui lider?

Media ucraineană: El urmează să-l înlocuiască pe Vladimir Putin

Agenția ucraineană „Unian” și anterior „Wall Street Journal” au sugerat că atunci când Putin va lipsi, slujbașul și prietenul său din vremurile sale vechi, Nikolai Patrușev, va prelua cârma statului. Pentru specialiștii care analizează îndeaproape politica rusă, o astfel de alegere nu ar schimba prea multe.

Până acum este clar că asociații lui Putin urmează linia liderului. Ceea ce spune Patrușev arată că este pur și simplu un purtător de cuvânt al neoimperialismului rus. Nu există semne vizibile că Putin și Patrușev diferă în punctele lor de vedere”, spune Piotr Żochowski, expert de la Centrul pentru Studii Orientale.Patrușev, indicat drept succesorul lui Putin, este un produs al KGB-ului, în care și-a început serviciul, în 1975. El este creditat că a participat la diferite acțiuni suspecte ale serviciilor secrete și se vorbește direct despre cruzimea sa. Până acum, de un singur lucru nu putea fi acuzat – loialitatea față de Putin. Potrivit experților, o astfel de schimbare la ”butoanele” Rusiei nu ar schimba prea multe.

Dacă Patrușev l-ar înlocui pe Putin, Occidentului i-ar fi greu să accepte, spune Piotr Żochowski.

Succesorul lui Putin trăiește între zidurile Kremlinului?

Specialistul nu exclude însă un alt scenariu. Își amintește vremurile când Boris Elțin era încă la putere și aproape nimeni nu l-a tratat pe Putin în serios.

Trebuie să ținem cont că rușii ne surprind adesea cu un astfel de iepure dintr-o pălărie. Putin însuși este un iepure fără pălărie. Era vizibil, dar nu a fost luat în serios că va deveni președinte. S-a dovedit că grupul care deține puterea l-a ales” – subliniază Piotr Żochowski.

Și istoria, așa cum este atât de des în mersul ei, tinde să se repete. Expertul atrage atenția asupra faptului că toți cei mai apropiați asociați ai lui Putin sunt persoane în vârstă, cu sănătatea și aspectul deteriorate. Prin urmare, pare îndoielnic că unul dintre ei ar fi ales atunci când se caută un nou conducător.

De asemenea, nu exclud ca între zidurile Kremlinului să existe deja o persoană care a fost deja numită, dar nu are încă o funcție vizibilă. Pentru că aceasta este Rusia. Operăm în continuare pe oameni care sunt în preajma lui Putin, dar ei sunt suficient de mari, așa că perspectiva ca el să mențină puterea este destul de mică. Se vede că liderii arată din ce în ce mai rău, iar Putin nu mai arată nici el prea bine. Există zvonuri despre boala lui” – mai spune Żochowski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *