Externe

Iranul a amenințat Israelul că va interveni în război de partea Hamas

Loviturile asupra Fâșiei Gaza trebuie să înceteze imediat, altfel Iranul ar putea interveni în conflict. Acest lucru a fost afirmat într-un mesaj privat trimis Israelului de către Iran prin intermediul canalelor ONU.

Iranul a avertizat Israelul de “consecințe de mare amploare” dacă nu va opri loviturile asupra Fâșiei Gaza. Teheranul a emis avertismente publice și a trimis un mesaj privat Israelului prin canalele ONU, informând că ar putea interveni în conflict dacă Israelul își continuă campania de distrugere a mișcării islamiste radicale Hamas din Fâșia Gaza, a relatat duminică, 15 octombrie, The Jerusalem Post (JP).

Potrivit ziarului, ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian s-a întâlnit cu o zi înainte cu coordonatorul ONU pentru pace în Orientul Mijlociu, Thor Vennesland, în capitala libaneză Beirut, pentru a discuta situația. Ulterior, ministrul iranian a avut o întrevedere în Qatar cu liderul Hamas Ismail Haniyeh, în timpul căreia au discutat despre atacul terorist al Hamas asupra Israelului și despre continuarea cooperării pentru atingerea obiectivelor grupării palestiniene, a relatat JP, citând un comunicat al Hamas.

În timpul întâlnirii cu Haniyeh, Amirabdollahian a lăudat masacrarea israelienilor de către Hamas, numind-o “o victorie istorică care a dat o lovitură ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene”, a notat publicația.

Avertisment public către Israel
Între timp, oficiul poștal al ONU din Iran a publicat o postare pe Platforma X în care afirmă că “situația ar putea scăpa de sub control și ricoșa cu consecințe de mare amploare” dacă “crimele de război și genocidul apartheidului israelian” nu sunt oprite imediat.

La rândul său, reprezentantul Israelului la ONU, Gilad Erdan, l-a condamnat pe Vennesland pentru întâlnirea cu Abdollahian și pentru că nu a condamnat acțiunile Iranului de susținere a radicalilor palestinieni. “După ce îi strângeți mâna, nu uitați să vă spălați sângele copiilor israelieni de pe a voastră. Nu vom mai recunoaște legitimitatea pe care ONU o acordă regimului nazist din Iran, care cere în mod deschis distrugerea Israelului”, a scris el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Iranul a avertizat Israelul de “consecințe de mare amploare” dacă nu va opri loviturile asupra Fâșiei Gaza”
    Cica vor trimite o armata de imami, care sa-i indrume pe soldatii palestinieni cum sa se roage inainte de lupta !
    Cam un imam la un soldat !
    Rugaciunile vor fi conform Shariei.
    Rapoartele vor fi transmise la Teheran cu porumbelul pacii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *