ActualitateEconomie

Iranul dorește extinderea legăturilor cu România, în special în sectorul utilajelor

Șeful Camerei de Comerț, Industrii, Mine și Agricultură din Iran (ICCIMA) a declarat că țara sa salută extinderea legăturilor economice cu România, în special în sectorul utilajelor, a raportat portalul ICCIMA. Samad Hassanzadeh a făcut aceste observații în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul României la Teheran, Mirela Carmen Grecu, duminică, relatează Iran Times citat de Rador Radio România.
Criticând decalajul de 20 de ani în organizarea reuniunii comisiei economice mixte a celor două țări, Hassanzadeh a spus: „Dezvoltarea relațiilor cu România, în special în producția de utilaje, este prioritatea ICCIMA”. „Ne așteptăm ca ședința comisiei să aibă loc la Teheran cât mai curând posibil, pentru că desfășurarea reuniunii comisiei mixte și a seminariilor între cele două țări are un efect vizibil asupra nivelului relațiilor economice ale țărilor”, a adăugat el.

La rândul său, ambasadoarea română a spus că activitățile ICCIMA și ale sectorului privat joacă un rol semnificativ în creșterea nivelului de cooperare economică dintre cele două țări. Referindu-se la istoria îndelungată a cooperării economice dintre Iran și România și la domeniile comune de cooperare dintre cele două țări, ea a adăugat: „Ambasada României în Iran s-a concentrat pe facilitarea relațiilor economice dintre oamenii de afaceri din cele două țări. Mulți oameni de afaceri din România sunt interesați să coopereze mai mult cu sectorul privat din Iran.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *