Internațional

Iranul face apel la țările islamice să impună sancțiuni economice Israelului

Iranul face apel la țările islamice să impună embargo petrolier și alte sancțiuni Israelului ca urmare a conflictului cu Hamas.

Membrii Organizației de Cooperare Islamică (OCI) ar trebui să impună un embargo petrolier și alte sancțiuni asupra Israelului și să expulzeze toți ambasadorii israelieni, a declarat miercuri ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian, potrivit Reuters.

O reuniune de urgență a OCI are loc în orașul saudit Jeddah pentru a se discuta despre escaladarea conflictului israeliano-palestinian, după ce o explozie la un spital din Gaza a ucis numeroși palestinieni.

„Ministrul de externe solicită un embargo imediat și complet asupra Israelului de către țările islamice, inclusiv sancțiuni petroliere, pe lângă expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relații cu regimul sionist”, a declarat ministerul iranian de externe prin intermediul unui comunicat.

Amirabdollahian a cerut și formarea unei echipe de avocați islamici pentru a documenta eventualele crime de război comise de Israel în Gaza.

Iranul nu are relații diplomatice cu Israelul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *