Externe

Iranul susține că dorește reducerea tensiunilor cu Riadul

"Nu avem niciun interes sau dorința de a vedea o escaladare a tensiunii în vecinătatea noastră", a subliniat Mohammad Javad Zarif în această scrisoare trimisă lui Ban Ki-moon căruia Iranul i-a solicitat să o transmită, de asemenea, Consiliului de Securitate și Adunării Generale.

"Trebuie să fim uniți în fața amenințărilor pe care extremiștii continuă să le reprezinte pentru noi toți", a scris șeful diplomației iraniene.

Aceasta a invitat Riadul "să facă o alegere esențială: să continue să susțină teroriștii extremiști și să întrețină ura sectară sau să opteze pentru relații de bună vecinătate și să joace un rol constructiv în favoarea stabilității regionale".

"Sperăm că Arabia Saudită va putea fi convinsă să asculte vocea rațiunii", mai scrie în scrisoare.

În opinia demnitarului iranian, Arabia Saudită depune eforturi să saboteze acordul nuclear semnat în iulie de Teheran cu marile puteri, "sprijină teroriști extremiști în Siria", "maltratează pelerini iranieni" și desfășoară în Yemen "o campanie aeriană irațională având ca țintă populația".

Riadul a întrerupt relațiile diplomatice cu Republica Islamică după o serie de atacuri asupra misiunilor sale diplomatice în Iran.

Bahrainul și Sudanul s-au alăturat Arabiei Saudite, în timp ce Emiratele Arabe Unite și-au redus relațiile diplomatice, iar Kuweitul și-a rechemat ambasadorul din Iran.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *