CSI / RusiaInternațional

Iranul vrea să construiască fabrici de drone în Rusia și Belarus

Institutul pentru Studiul Războiului a raportat în actualizarea sa zilnică că Iranul urmărește construirea de fabrici de drone în Belarus și Rusia, potrivit Sky News.

Astfel, în cadrul unei întâlniri de marți, la Teheran, cu ministrul belarus al apărării, Viktor Hrenin, șeful Statului Major General al Forțelor Armate iraniene, Mohammad Bagheri, a solicitat o mai mare cooperare în domeniul industriei de apărare între cele două țări.

Oficialii din cele două țări au discutat, de asemenea, despre înființarea unor fabrici de drone kamikaze Shahed în Belarus pentru a sprijini invazia rusă, în cadrul unei întâlniri din 31 iulie.

Ucraina a afirmat în luna mai că inginerii iranieni explorau modalitatea de a transforma fabricile din Gomel, Belarus, în facilități de producție de drone.

Între timp, administrația Biden a dezvăluit în iunie că Iranul ajută Rusia să construiască o fabrică de fabricare a dronelor în orașul Ielabuga din Rusia.

Astfel de fabrici ar permite Rusiei să achiziționeze mai ușor drone iraniene fără a fi nevoită să le transporte prin Orientul Mijlociu. De asemenea, ar oferi un impuls economiei iraniene, care se confruntă cu o inflație de aproximativ 47%.

Iranul a semnat acorduri strategice pe termen lung atât cu Rusia, cât și cu Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *