Ultima oră

IRES: Românii cred că țara are nevoie de schimbare mai degrabă decât de stabilitate

O treime dintre participanții la studiu (32%) spun că acel candidat pe care l-au votat la alegerile prezidențiale a câștigat de fiecare dată. 40% dintre respondenți au recunoscut că, cel puțin o dată, personalitatea politică pe care au votat-o la prezidențiale nu a ajuns în turul al doilea. 74% dintre aceștia spun că, atunci când s-a întâmplat ca favoritul lor să nu ajungă în turul 2, au mers totuși la vot și au votat un alt candidat.

Aproape 8 din 10 români spun că se vor informa cu privire la programele candidaților la alegerile prezidențiale din acest an.

În cazul alegerilor prezidențiale, respondenții apreciază că: programul este mai important decât personalitatea candidatului — 53% vs. 23%; personalitatea este mai importantă decât partidul — 56% vs. 28%; echipa pe care o aduce la conducere candidatul este mai importantă decât candidatul în sine — 50% vs. 21%.

În ceea ce privește importanța profesiei candidatului la alegerile prezidențiale, 54% dintre participanții la studiu consideră că aceasta este importantă, în timp ce 46% cred că aceasta nu contează.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.107 indivizi de 18 ani și peste. Tipul eșantionului: multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național. Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ą 3%. Perioada anchetei: 5 iunie 2014.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *