Politică

Irina Vlah a numit politica partidului Maiei Sandu principala amenințare la adresa securității Moldovei

Principala amenințare la adresa securității naționale a Republicii Moldova este diviziunea societății pe care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, a semănat-o cu politicile sale, a declarat fosta șefă a Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, pe canalul său Telegram, comentând strategia de securitate națională prezentată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

“Strategia de securitate nu apără țara de riscuri la fel şi Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la putere. Adevărata amenințare la adresa securității statului este polarizarea societății. Ați semănat intrigi, ură. Niciun guvern nu a generat atât de multă ură și discreditare politică, aşa cum au făcut-o activiștii PAS” – a spus Vlah.

Ea a subliniat că în strategie nu sunt indicate alte amenințări de securitate, cum ar fi sărăcia populației, cetățenii care pleacă din țară în căutarea unui loc de muncă, depopularea, vulnerabilitatea pe piața de energie. Amintim că Maia Sandu a prezentat, în urmă cu două săptămâni, o nouă strategie de securitate națională pentru țară, care prevede creșterea cheltuielilor pentru apărare.

Ea a numit drept aspect cheie parteneriatul strategic cu SUA, iar principalele pericole pentru țară au fost menționate “politica agresivă a Rusiei” și “corupția înrădăcinată în țară”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că scopul prevederilor antiruseşti ale noii strategii de securitate națională a Republicii Moldova constă în încercarea de a transfera, în ajunul alegerilor locale generale, vina către Moscova pentru incompetența managerială a autorităților republicii.

Sursa

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Madam vlah,am auzit ce te-a chemat cineva de la Kremlin!
    Nu vrei sa pleci nitel acolo si sa nu te mai intorci ?
    Lasa-ne pe noi aici cu problemele noastre si matale sa ti vezi de drum!

  2. Căcăuzia trebuie desfiunțată ! Aici este un cuib de spionaj și propagandă rusească ce pune în pericol securitatea Moldovei .

  3. Toate trompetele moscălești au ceva de spus. Nu-i așa madame Vlah??? Cine plm v-a întrebat ceva pe voi uăi pobediștilor? V-a chemat cineva pe aceste meleaguri vreodată??? Drum bun și cale bătută către moscălie, cu bilet numai dus. Nu o să vă ducă nimeni dorul. Poți să-l iei și pe „popa” Vladimir și întreaga lui structură de rit vechi, moscălesc. Hai drum bun și cale bătută!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *