Social

Irina Vlah a permis purtarea panglicii Sf. Gheorghe în autonomia găgăuză

Bașcanul Irina Vlah a semnat controversata lege care permite purtarea așa-numitei panglici Sf. Gheorghe în autonomia găgăuză, potrivit portalului Gagauzia.md.

Pe 29 aprilie, Adunarea Populară de la Comrat a aprobat proiectul unei legi regionale privind „utilizarea simbolurilor Victoriei pe teritoriul Găgăuziei”, la o săptămână după ce șefa statului Maia Sandu a promulgat legea care interzice purtarea panglicii în dungi negre și portocalii, precum și a altor însemne considerate simboluri ale agresiunii rusești în Ucraina, cum ar fi literele „Z sau V”.

Legea semnată de bașcan permite confecționarea, păstrarea și purtarea în autonomia găgăuză a așa numitei panglici Sf. Gheorghe, a steagurilor roșii și a altor simboluri legate de victoria în Al Doilea Război Mondial, numită la Comrat cu termenul sovietic, perpetuat în Rusia, „victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

Deputați în Adunarea Populară afirmă că legea statutului special al autonomiei găgăuze le permite să ia decizii în anumite domenii, chiar dacă acestea nu corespund întru totul legislației Republicii Moldova.

Fruntași ai partidului de guvernare de la Chișinău (PAS) au declarat că legea găgăuză privind așa-numita panglică Sf. Gheorghe este ilegală.

Sursa: Radioeuropalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Uite cu cine ar trebui să ne unim. Cu niște turci rusificați ce au un comportament primitiv de homus sovieticus.

  2. Mai lasati-o dracului pe futanzela asta.
    Greseala este la Chisinau.
    Vrei autonomie, te finantezi singur.
    Fara finantare de la Chisinau astia nu au bani sa mearga la un wc public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *